Snijmolen

Een snijmolen vermaalt een monster door een combinatie van snijden en wrijving. Hij wordt gebruikt voor de vermaling van zachte en halfzachte, vezelachtige en taaie materialen alsook polymeren en heterogene mengsels. De flexibele en robuuste FRITSCH pulverisette 11, 15, 19 en 25 snijmolens zijn snel en heel eenvoudig te reinigen. Alle maalonderdelen kunnen gemakkelijk verwijderd worden in enkele seconden zonder hulpmiddelen.

Pulverisette 11

De geluidsarme snijmolen PULVERISETTE 11 is de ideale laboratoriummolen voor het zeer snel vermalen en homogeniseren van zowel vochtige, olieachtige en vette als droge, zachte, middelharde en vezelige monsters binnen enkele seconden. De tot 1250 watt sterke motor van de PULVERISETTE 11 en zijn speciale mes, voorzien van vier mesbladen, maalt snel monsters met een hoog vet- of watergehalte zoals vlees, gummibeertjes, chocolade of ook harde monsters zoals vaatwasblokjes of speelgoed. Dit maakt het tot een perfecte allrounder met vele voordelen voor vermalen van levensmiddelen- of diervoederonderzoek, farmaceutica en chemie.

toegevoerdmateriaal
Grootte toegevoegd materiaal:
40 mm

eindfijnheid
Eindfijnheid:
0,3 mm

hoeveelheid
Maximale monsterhoeveelheid:
1400 ml

Farmacie / PharmacieVoedingsindustrie / Produits alimentairesLand-en bosbouw / Secteur agricole et forestierMilieu / EnvironnementPLASTIC

Pulverisette 19


De Pulverisette 19 is een universele snijmolen met hoog vermogen en een uitgebreid gamma aan toebehoren voor automatische opvang van monsters en metaalvrije vermaling. Deze molen kan zonder gebruik van gereedschappen heel snel geopend en gereinigd worden. Hierdoor is hij uitermate geschikt voor laboratoria die veel (verschillende) monsters moet vermalen.

Rotoren met rechte en v-vormige messen zijn beschikbaar in staal, chroomvrij staal en wolfraamcarbide (uniek!). Hierdoor is het mogelijk om metaalvrije vermaling uit te voeren. Een rotor met trapvormige messen wordt gebruikt voor extreem harde maar taaie materialen. De v-vormige rotoren worden toegepast voor taaie materialen (bv. harde rubbers). Wanneer voor deze materialen de rechte messen gebruikt worden, loopt de machine vast.  

  • In plaats van zeefplaten gebruikt deze molen de meer robuuste zeefcassettes
  • In combinatie met een cycloon-opvangsysteem, dat het materiaal in een luchtstroom wegtrekt uit de maalkamer, is het ook mogelijk om materialen te vermalen die temperatuurgevoelig zijn. Bovendien wordt het schoonmaken hiermee tot een minimum beperkt.

toegevoerdmateriaal
Grootte toegevoegd materiaal:
80 mm

eindfijnheid
Eindfijnheid:
0,20 mm

hoeveelheid
Maximale monsterhoeveelheid:
60 l/h

Bouwmaterialen / Matériaux de constructionFOOD-ALANDBOUW-AMILIEU-AIRON-APLASTIC

Pulverisette 19 LARGE

De Pulverisette 19 LARGE is de grote broer van de Pulverisette 19. Deze uitvoering biedt alle voordelen van de Pulverisette 19, maar heeft bovendien een hoger vermogen voor de vermaling van grotere monsters of de taaiste materialen. Doordat deze molen aan een relatief traag en instelbaar toerental draait (50-700 rpm of 300-3000 rpm), kunnen grotere of moeilijk te vermalen materialen langer in de maalkamer verblijven zonder kans op verbranden of smelten. Het malen van oliehoudende noten en grotere hoeveelheden polymeren behoren tot de toepassingen.

toegevoerdmateriaal
Grootte toegevoegd materiaal:
120 mm

eindfijnheid
Eindfijnheid:
1 mm

hoeveelheid
Maximale monsterhoeveelheid:
60 l/h

BOUW-AFOOD-ALANDBOUW-AMILIEU-APLASTIC

Pulverisette 15

Deze snijmolen is binnen het leveringsprogramma van Fritsch het basismodel. Voor applicaties die weinig veeleisend zijn of materialen die eenvoudig te vermalen zijn, is dit een prima instrument. Dit toestel werkt met een snijrotor bestaande uit rechte messen. Voor de Pulverisette 15 is een statief beschikbaar en een opvangbak van 60 liter zodat grote hoeveelheden materiaal eenvoudig te verwerken zijn.

toegevoerdmateriaal
Grootte toegevoegd materiaal:
70 mm

eindfijnheid
Eindfijnheid:
0,25 mm

hoeveelheid
Maximale monsterhoeveelheid:
50 l/h

FOOD-ALANDBOUW-AMILIEU-A